ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Αυθεντικός και πλούσιος χαρακτήρας της ποικιλίας. Αρώματα εσπεριδοειδών, νότες ιωδίου και αίσθηση ορυκτότητας με ζωηρό, πλούσιο και καλά δομημένο σώμα.
Συλλογή σταφυλιών και τοποθέτησή τους σε ψυκτικό θάλαμο. Χρήση πνευματικού πιεστηρίου σε ολόκληρα άσπαστα σταφύλια. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση επιλεγμένων ζυμομυκήτων σε θερμοκρασία 16-17°C. Ακολουθεί παραμονή του οίνου με τις λεπτές οινολάσπες για περίπου 3 μήνες.
Αυθεντικός και πλούσιος χαρακτήρας της ποικιλίας. Χρώμα λαμπερό, αχυρόξανθο. Διακριτικά αρώματα κυρίως εσπεριδοειδών, νότες ιωδίου και αίσθηση ορυκτότητας που περιμένει υπομονετικά να κάνει με το πέρασμα του χρόνου πιο έντονη την παρουσία της. Ζωηρό, πλούσιο και καλά δομημένο σώμα, μακρά και επίμονη επίγευση.
Ιδανικός συνδυασμός με Carpaccio, γαριδομακαρονάδα, θαλασσινά.