Mείγμα μπαχαρικών για κόκκινο κρασί με φλοίδες εσπεριδοειδών και μπαχάρια! Μία πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη επιλογή. Το μείγμα περιέχει αστεροειδή γλυκάνισο, κάρδαμο, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, μπαχάρι, γαρίφαλο και πιπερόριζα. Μπορείτε να το ευχαριστηθείτε ζεστό ή κρύο. Μπορεί να συνοδεύει όλα τα δώρα που έχουν κόκκινο κρασί.
Καθ. βάρος: 25γρ
Διαδικασία παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη 1/4 φλιτζανιού ή 1/2 φλιτζάνι ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε, προσθέτουμε το μείγμα μας και αφηνουμε σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μίγμα αλλά δεν βράζουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη αν θέλουμε. Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία έτσι ώστε το μίγμα να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει.Το ζεσταίνουμε για περίπου 15′. Αφήνουμε το μίγμα να ηρεμήσει για 1-6 ώρες για περισσότερη γεύση. Σουρώνουμε το μίγμα με ένα μικρό σουρωτήρι σε μία κατσαρόλα, πετάμε τα μπαχαρικά και ξαναζεσταίνουμε το μίγμα.
Η αναλογία είναι περίπου 15γραμμάρια ανα λίτρο κρασιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το χάρτινο φιλτράκι του τσαγιού.