ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Δημιουργήθηκε με το πετυχημένο πάντρεμα δύο ελληνικών ποικιλιών, του Ασύρτικου και της σπάνιας Μαλαγουζιάς. Μετά την προζυμωτική εκχύλιση, η οινοποίηση εξελίσσεται στις ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές σε θερμοκρασία γύρω στους 18-20 °C. Το κρασί έχει λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες.
Η «μύτη» του είναι εκφραστική με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού. Η πρώτη επαφή στο στόμα αποπνέει ευγένεια, ενώ η συνολική παρουσία χαρακτηρίζεται από πλούτο, αρμονία, ευχάριστη ζωντάνια και λεμονάτο τελείωμα.
Προτείνεται η κατανάλωση στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του, σερβιρισμένο στους 8-10 °C. Γευστικοί συνδυασμοί: θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά, χωριάτικη σαλάτα (ντομάτα &
.
Τύπος: Ξηρός
Χρώμα Οίνου: Λευκό
Ποικιλίες σταφυλιού: Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Αλκοολικοί βαθμοί κρασιού: 12,5%
Φιάλη: 750ml
Εσοδείας: 2020
Περιοχή: Μακεδονία/Θεσσαλονίκη