Ανώτερης ποιότητας αλάτι από τις Αλυκές Μεσολογγίου. Θεωρείται το «χαβιάρι» της θάλασσας.
100% φυσικό, ακατέργαστο αλάτι που προέρχεται από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Θεωρείται το «χαβιάρι της Θάλασσας». Συλλέγεται σε νιφάδες με το χέρι από την επιφάνεια του νωπού άλατος, στεγνώνει στον ήλιο και συσκευάζεται, χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία, ραφινάρισμα ή προσθήκη χημικών ουσιών.
Αναπτύσσεται μόνο τις καυτές ημέρες στην επιφάνεια του νερού και ξαφρίζεται με τη χρησιμοποίηση ενός ξύλινου φτυαριού. Είναι διαθέσιμο ετησίως σε πολύ περιορισμένη ποσότητα κι εξαρτάται από την εποχή. Διατίθεται όπως είναι, χωρίς καμία επεξεργασία για να διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Οι λεπτότεροι κρύσταλλοι σε σύγκριση με το κανονικό θαλασσινό αλάτι επιτρέπουν στους κόκκους να διαλυθούν πιο γρήγορα. Η γεύση του είναι σαφώς πιο ιδιαίτερη από το συνηθισμένο αλάτι και παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως φινίρισμα, δηλαδή το πασπαλίζουμε στο φαγητό μετά το μαγείρεμα, λίγο πριν το σερβίρουμε.
