Σπιτική τάρτα με γιαούρτι, θυμαρίσιο μέλι & βάση με φυστίκια Αιγίνης.

Γίνεται 1 τάρτα με 28 εκ. διάμετρο

Υλικά

για την βάση της τάρτας
70 γρ. φυστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος, συν έξτρα για το πασπάλισμα της τάρτας
115 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
115 γρ. ψιλή ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για την γέμιση της τάρτας
310 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες ή 2%
2 κουταλιές σούπας χυμό λάιμ, φρεσκοστυμμένο
2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα λάιμ
80 γρ. άχνη ζάχαρη

120 γρ. θυμαρίσιο μέλι

Προετοιμασία

Για την βάση της τάρτας
Σ’ ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων, ρίξτε τα φυστίκια Αιγίνης και ψιλοκόψτε τα (αν παραμείνουν και μερικά μεγαλύτερα κομματάκια δε πειράζει). Μην τα παρατρίψετε διότι δε πρέπει να γίνουν μια ενιαία μάζα ή να βγάλουν τα έλαιά τους.
Βάλτε σ’ ένα μεγάλο μπωλ το βούτυρο και την ψιλή ζάχαρη και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ασπρουλό χρώμα, για 1 περίπου λεπτό. Προσθέστε τα τριμμένα φυστίκια Αιγίνης, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλάτι και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και να έχετε μια εύθρυπτη ζύμη (θα είναι αρκετά εύθρυπτη αλλά μόλις θα αρχίσετε να την απλώνετε μέσα στην ταρτιέρα θα ενωθεί τέλεια).

Μεταφέρετε τη ζύμη μέσα στη φόρμα τάρτας και χρησιμοποιώντας τον πάτο ενός ποτηριού, απλώστε τη ζύμη στη βάση και στα πλαϊνά της ταρτιέρας. Απλώστε τη ζύμη όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Τρυπήστε τη ζύμη σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι. Βάλτε τη στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήστε για 40-45 λεπτά, μέχρι η ζύμη να πάρει ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμη, αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.

Για την γέμιση της τάρτας
Βάλτε σ’ ένα μεγάλο μπωλ το κατσικίσιο τυρί, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λάιμ και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα απαλό, αφράτο και ομογενές μείγμα.

Μεταφέρετε τη γέμιση μέσα στην ψημένη και κρύα πλέον βάση φυστικιού και βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να δέσει η γέμιση.

Λίγο πριν σερβίρετε την τάρτα, βάλτε το θυμαρίσιο μέλι σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει. Στη συνέχεια, περιχύστε τη γέμιση της τάρτας με το μέλι και αφήστε τη να σταθεί για ένα-δυο λεπτά. Πασπαλίστε την τάρτα με τα επιπλέον τρίμματα φυστικιού, κόψτε την τάρτα σε κομμάτια και σερβίρετε!!!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ