Naturally Greek

el | en

  • Slideshow seven
  • Slideshow six
  • Slideshow One
  • Slideshow Two
  • Slideshow Three
  • Slideshow Four
  • Slideshow Five

Λίγο από Ελλάδα...

Ο σκοπός ήταν να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα μιλούσε στην καρδιά όλων, τιμώντας το φυσικό πλούτο της Ελλάδας και προβάλλοντας με επιτυχία τις αξίες που κρύβει αυτός ο θησαυρός.

Ύστερα από πολλά ταξίδια στην Ελλάδα, πολλές γνωριμίες και πολλές περιηγήσεις, διαλέξαμε και σας προτείνουμε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει κάθε τόπος.

Έτσι δημιουργήσαμε μια συλλογή, από εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και ελκυστικές συσκευασίες, ειδικά διαμορφωμένη για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση δώρου.

Τα προϊόντα μας έχουν αποδειχθεί μια εξαιρετική ιδέα δώρου για το σπίτι, για εταιρικά δώρα, δώρα καλωσορίσματος σε γάμους/βαφτήσια, καθώς και σουβενίρ για ξένους που βρίσκονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Naturally Greek

μια ιστορία με ήλιο| θάλασσα | γη | γεύση | άρωμα| Μεσόγειο | παράδοση| συναίσθημα| φιλοξενία | αγάπη | οικογένεια

Η ιδέα

Η ιδέα

Σκοπός ήταν να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα μιλούσε στην καρδιά όλων, τιμώντας το φυσικό πλούτο της Ελλάδας και προβάλλοντας με επιτυχία τις αξίες που κρύβει αυτός ο θησαυρός.

Θελήσαμε η Naturally Greek να έχει μια ιστορία να πει και μια μοναδική «εμπειρία» να προσφέρει. Έτσι δημιουργήσαμε μια συλλογή, από εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και ελκυστικές συσκευασίες, ειδικά διαμορφωμένη για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση δώρου.

 

Το κίνητρο

Το κίνητρο

Προερχόμενες και οι 2 από τον τουριστικό χώρο, βρισκόμασταν σε στενή επαφή με ξένους, έχοντας έτσι συχνά την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί τους τον ενθουσιασμό τους προς τα Ελληνικά προϊόντα. 

Η εκτίμηση που έδειχναν για τα προϊόντα ελληνικής παραγωγής κι ο ενθουσιασμός τους όταν τα δοκιμάζανε, μας έκανε να νιώθουμε μεγάλη περηφάνια για την ποιότητα που προσφέρει η χώρα μας.

 

Στην πράξη

Στην πράξη

Ύστερα από πολλά ταξίδια στην Ελλάδα, πολλές γνωριμίες και περιηγήσεις, ανακαλύψαμε γεύσεις και αρώματα, τόσο αυθεντικά και φυσικά, που οι άνθρωποι της πόλης σχεδόν δεν ξέρουν ότι υπάρχουν πια. 

Θέλοντας να σας προτείνουμε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει κάθε τόπος, επιλέξαμε 8 από τα πιο εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης, για τα οποία εγγυόμαστε ως Naturally Greek ότι θα σας κερδίσουν τόσο για τη γεύση τους όσο και για την ποιότητά τους. 

 
Ο στοχος

Ο στοχος

Τα προϊόντα μας έχουν αποδειχθεί μια εξαιρετική ιδέα δώρου για το σπίτι, για εταιρικά δώρα, δώρα καλωσορίσματος σε γάμους/βαφτήσια, καθώς και σουβενίρ για ξένους που βρίσκονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Οι ειδικά σχεδιασμένες συσκευασίες μας, είναι αξιόπιστες για ασφαλή μεταφορά, ιδανικές για εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία κ.λ.π, που επιθυμούν να δώσουν ένα υπέροχο αναμνηστικό δώρο από την Ελλάδα προς τους πελάτες τους.

Επιπλέον, προσφέρουμε μια ποικιλία από μοναδικές ιδέες συσκευασίας με σκοπό να καλύψουν όλα τα γούστα και κάθε ζητούμενο.

Το όραμα

Το όραμα

Η Naturally Greek δεν φιλοδοξεί να είναι απλά μια εταιρία που αμπαλάρει την παράδοση. Σκοπός της είναι να αποτελέσει την απόλυτη εγγύηση ποιότητα και το σύμβολό της να γίνει συνώνυμο της αυθεντικότητας. 

Στο κοντινό μέλλον, στόχος μας είναι να προωθήσουμε τη συλλογή των προϊόντων μας στο εξωτερικό και να εισπράξουμε κι εκεί την αποδοχή των ξένων, τόσο για την ποιότητά τους όσο και για τη γεύση τους.

Μέλι από άνθη και θυμάρι 270γρ

Μέλι από άνθη και θυμάρι 270γρ

Εξαιρετικής ποιότητας μέλι, έντονα αρωματικό, με χρυσαφένιο χρώμα και ιδιαίτερη γεύση.

Το ελληνικό μέλι, το νέκταρ των Θεών, θεωρείται από τα καλύτερα μέλια στον κόσμο. Μεταβλητές όπως ο απεριόριστος καλοκαιρινός ήλιος, η βιοποικιλότητα της ελληνικής γης, καθώς και η πλούσια ποικιλία της ελληνικής χλωρίδας συμβάλλουν στη μοναδική ποιότητά του και γεύση.

Ποιοτικά Κριτήρια

Κουλουράκια Λαδιού 200γρ

Κουλουράκια Λαδιού 200γρ

Φρέσκα κουλουράκια λαδιού που θα αποτελέσουν τις πιο γλυκές σας απολαύσεις.

Νηστίσιμα με ελαφρύ άρωμα πορτοκάλι, τρώγονται μόνα τους ή συνοδεύουν το καφέ.

 

 

Ανθός Αλατιού 100γρ

Ανθός Αλατιού 100γρ

Ανώτερης ποιότητας αλάτι από τις Αλυκές Μεσολογγίου. Θεωρείται το "χαβιάρι" της θάλασσας.

100% φυσικό, ακατέργαστο αλάτι που προέρχεται από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Θεωρείται το «χαβιάρι της Θάλασσας». Συλλέγεται σε νιφάδες με το χέρι από την επιφάνεια του νωπού άλατος, στεγνώνει στον ήλιο και συσκευάζεται, χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία, ραφινάρισμα ή προσθήκη χημικών ουσιών.

Αναπτύσσεται μόνο τις καυτές ημέρες στην επιφάνεια του νερού και ξαφρίζεται με τη χρησιμοποίηση ενός ξύλινου φτυαριού. Είναι διαθέσιμο ετησίως σε πολύ περιορισμένη ποσότητα και εξαρτάται από την εποχή. Διατίθεται όπως είναι, χωρίς καμία επεξεργασία για να διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Οι λεπτότεροι κρυστάλλοι σε σύγκριση με το κανονικό θαλασσινό αλάτι επιτρέπουν στους κόκκους να διαλυθούν πιο γρήγορα. Η γεύση του είναι σαφώς πιο ιδιαίτερη από το συνηθισμένο αλάτι και παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως φινίρισμα, δηλαδή το πασπαλίζουμε στο φαγητό μετά το μαγείρεμα, λίγο πριν το σερβίρουμε.

Ποιοτικά Κριτήρια

Πατέ Ελιάς Καλαμών 100γρ

Πατέ Ελιάς Καλαμών 100γρ

Προϊόν βασισμένο σε παλιά παραδοσιακή συνταγή από τις περίφημες Π.Ο.Π ελιές Καλαμών.

Αποτελείται από ολόκληρα κομματάκια ελιάς, σε σύγκριση με άλλα αλείματα, που του δίνουν την αληθινή γεύση και τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Προέρχεται από την περιοχή της Μεσσηνίας, ευρέως γνωστή για την ποιότητα των αγροτικών της προϊόντων.

 

Ποιοτικά Κριτήρια

Φυστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π 100γρ

Φυστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π 100γρ

Ψημένο και ελαφρώς αλατισμένο

Το ιδανικό κλίμα του νησιού αλλά και η σύσταση του εδάφους προσδίδουν στο αιγινήτικο φυστίκι Π.Ο.Π, την ξεχωριστή του γεύση και άρωμα, έτσι ώστε δίκαια να χαρακτηρίζεται μοναδικό στο είδος του.

Ποιοτικά Κριτήρια

Παξιμάδια Λαδιού Κυθήρων 200γρ

Παξιμάδια Λαδιού Κυθήρων 200γρ

Τραγανά παξιμάδια λαδιού από τα Κύθηρα, φημισμένα για την εξαιρετική τους γεύση. 

Τα παξιμάδια μας παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, προέλευσης Κυθήρων, καθιστώντας τα πέρα ως πέρα υγιεινά. Φτιαγμένα με μεράκι με την παλιά παραδοσιακή συνταγή, πιστοποιημένα με ISO 22000!

Παραδοσιακή λιχουδιά που σε πάει πίσω στον χρόνο!

 

Ποιοτικά Κριτήρια

Ρίγανη 50γρ

Ρίγανη 50γρ

Πολύτιμο δώρο της ελληνικής φύσης από πλευράς ποιότητας, αρώματος και γεύσης.

Προέλευση Μακεδονία.

Ποιοτικά Κριτήρια

Αρωματικό τσάι 50γρ & Τσάι του Βουνού 15γρ

Αρωματικό τσάι 50γρ & Τσάι του Βουνού 15γρ

Εκλεκτές επιλογές τσαγιού με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.

 

Το αρωματικό τσάι έχει σαν βάση του μαύρο τσάι, κανέλα, μήλο και άρωμα από κομματάκια αμυγδάλου. Διακρίνεται για το υπέροχο άρωμά του. 

Το γνωστό και αγαπητό σε όλους μας τσάι του βουνού, διαθέτει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αναλγητική δράση.

Βότανα - Χαμομήλι, Δίκταμο, Φασκόμηλο, Λουίζα

Βότανα - Χαμομήλι, Δίκταμο, Φασκόμηλο, Λουίζα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα χαλαρωτικό φλιτζάνι τσάι από βότανα.

Εκτός από την όμορφη γεύση τους, τα τσάι βοτάνων έχουν πολλά θαυμάσια οφέλη για την υγεία. Μερικές από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι πως λειτουργούν ως καταπραϋντικά ροφήματα για πόνους κοιλιάς, διευκολύνουν σε περιπτώσεις αϋπνίας και χαλαρώνουν το μυαλό και τον οργανισμό σε περιόδους ιδιαίτερης έντασης.

Η συλλογή μας αποτελείται από τα παρακάτω 4 είδη:

Χαμομήλι 30γρ

Δίκταμο 25γρ

Φασκόμηλο 35γρ

Λουίζα 15γρ

Παστέλι 65γρ

Παστέλι 65γρ

Παστέλι ένα ελληνικό παραδοσιακό γλύκισμα.

Η ιστορία του παστελιού ξεκινά από πολύ παλιά!

Ο Όμηρος το αναφέρει στην Ιλιάδα κατά τον 8ο αι. π.Χ. και ο Ηρόδοτος σε μια από τις λαμπρές περιηγητικές του διαδρομές κατά τον 5ο αι. π.Χ.. Στο πέρασμα των αιώνων το αγαπημένο μας παστέλι, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί όχι μόνο ένα γλύκισμα αλλά και μια φυσική πηγή ενέργειας.

Το παστελι καταπολεμά την αυπνία, την εξάντληση, την χοληστερίνη, βοηθά στη χώνευση λόγω των φυτικών ινών που περιέχει και είναι γνωστό αφροδιασιακό από την αρχαιότητα. Συστίνεται κατά της αρτηριοσκλήρωσης, στη μείωση του καρκίνου και στη πρόληψη για τον καταρράκτη. Συστατικά: ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες Β1-Β2-ΒΕ, φυτικές ίνες, αντικαρκινική σισαμόλη, Ω3 και Ω9, λιπαρά οξέα καθώς και πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά.

 

 

 

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml

Στην Ελλάδα, όταν μιλάμε για λάδι, εννοούμε το ελαιόλαδο, ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ελληνικής γης, το «υγρό χρυσάφι», όπως το χαρακτήρισε ο Όμηρος.

Μπισκότα με φυστίκι Αιγίνης

Μπισκότα με φυστίκι Αιγίνης

Μπισκότα με ★φυστίκια Αιγίνης★ και λευκή σοκολάτα!!

 100 γρ βούτυρο 

125 γρ καστανή ζάχαρη
2 αυγά
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ φυστίκια αιγίνης
200 γρ λευκή κουβερτούρα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζετε να χτυπάτε.

Προσθέτετε το αλεύρι, τα φιστίκια, την μισή λευκή σοκολάτα. Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους και τα πιέζετε λίγο. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσουν τα γαρνίρετε με την υπόλοιπη σοκολάτα που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί (ή σε κατσαρολάκι λίγο κρέμα γάλακτος.)

Τάρτα Φυστίκι Αιγίνης

Τάρτα Φυστίκι Αιγίνης

Σπιτική τάρτα με γιαούρτι, θυμαρίσιο μέλι & βάση με φυστίκια Αιγίνης.

Γίνεται 1 τάρτα με 28 εκ. διάμετρο

Υλικά

για την βάση της τάρτας
70 γρ. φυστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος, συν έξτρα για το πασπάλισμα της τάρτας
115 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
115 γρ. ψιλή ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για την γέμιση της τάρτας
310 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες ή 2%
2 κουταλιές σούπας χυμό λάιμ, φρεσκοστυμμένο
2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα λάιμ
80 γρ. άχνη ζάχαρη

120 γρ. θυμαρίσιο μέλι

Προετοιμασία

Για την βάση της τάρτας
Σ' ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων, ρίξτε τα φυστίκια Αιγίνης και ψιλοκόψτε τα (αν παραμείνουν και μερικά μεγαλύτερα κομματάκια δε πειράζει). Μην τα παρατρίψετε διότι δε πρέπει να γίνουν μια ενιαία μάζα ή να βγάλουν τα έλαιά τους.
Βάλτε σ' ένα μεγάλο μπωλ το βούτυρο και την ψιλή ζάχαρη και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ασπρουλό χρώμα, για 1 περίπου λεπτό. Προσθέστε τα τριμμένα φυστίκια Αιγίνης, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλάτι και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και να έχετε μια εύθρυπτη ζύμη (θα είναι αρκετά εύθρυπτη αλλά μόλις θα αρχίσετε να την απλώνετε μέσα στην ταρτιέρα θα ενωθεί τέλεια).

Μεταφέρετε τη ζύμη μέσα στη φόρμα τάρτας και χρησιμοποιώντας τον πάτο ενός ποτηριού, απλώστε τη ζύμη στη βάση και στα πλαϊνά της ταρτιέρας. Απλώστε τη ζύμη όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Τρυπήστε τη ζύμη σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι. Βάλτε τη στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήστε για 40-45 λεπτά, μέχρι η ζύμη να πάρει ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμη, αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.

Για την γέμιση της τάρτας
Βάλτε σ' ένα μεγάλο μπωλ το κατσικίσιο τυρί, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λάιμ και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα απαλό, αφράτο και ομογενές μείγμα.

Μεταφέρετε τη γέμιση μέσα στην ψημένη και κρύα πλέον βάση φυστικιού και βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να δέσει η γέμιση.

Λίγο πριν σερβίρετε την τάρτα, βάλτε το θυμαρίσιο μέλι σ' ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει. Στη συνέχεια, περιχύστε τη γέμιση της τάρτας με το μέλι και αφήστε τη να σταθεί για ένα-δυο λεπτά. Πασπαλίστε την τάρτα με τα επιπλέον τρίμματα φυστικιού, κόψτε την τάρτα σε κομμάτια και σερβίρετε!!!

 

★Aπολαυστικό★ tip εντυπωσιασμού!

★Aπολαυστικό★ tip εντυπωσιασμού!

★Aπολαυστικό★ tip εντυπωσιασμού!

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
Πατέ ελιάς 100γρ

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα με την στενή της μεριά μπροστά μας.
Απλώνουμε στη μισή σφολιάτα το πατέ ελιάς ομοιόμορφα.
Διπλώνουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο και ενώνουμε καλά.
Με το ροδάκι που κόβουμε την πίτσα κόβουμε
στενές λωρίδες γύρω στο 1 εκατοστό (βγαίνουν 12 κομμάτια).
Ενώνουμε καλά την άκρη.

Στρίβουμε την κάθε λωρίδα (καθώς την σηκώνουμε την στρίβουμε με τα χέρια μας στον αέρα προσεκτικά και την τοποθετούμε στο ταψί)

Ντύνουμε τον πάτο του ταψιού με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση!!

 

Καραμέλα με ανθό αλατιού

Καραμέλα με ανθό αλατιού

Καραμέλες Γάλακτος με Ανθό αλατιού...Για να κάνετε τη διαφορά!!!

 

Υλικά

5 κ.σ. βούτυρο (71γρ.)
1 κούπα κρέμα γάλακτος
¼ κούπας ουίσκι (60ml)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. ανθός αλατιού
1 ½ κούπα ζάχαρη (337γρ)
¼ κούπας γλυκόζη
¼ κούπας νερό
1 κ.σ ανθό αλατιού (fleur de sel) (για να ρίξουμε από πάνω στο τέλος)

Εκτέλεση
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί 23×23εκ (να κρέμεται το χαρτί στα πλάγια για να ξεφορμάρουμε εύκολα την καραμέλα στο τέλος) και το λαδώνουμε καλά.


Σε μια μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το ουίσκι, τη βανίλια και το ¼ κ.γ αλάτι, ανακατεύοντας συχνά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.


Σε μια μεσαία/μεγάλη κατσαρόλα (καλό είναι να είναι ψηλή γιατί το μείγμα θα αρχίσει να κοχλάζει δυνατά σε κάποια στιγμή), σε μεσαία-ψηλή θερμοκρασία ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και χωρίς να ανακατεύουμε τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι η ζάχαρη να πάρει ελαφρύ χρυσό χρώμα και το θερμόμετρο καραμέλας να φτάσει στους 154⁰C.
Όταν το μείγμα φτάσει στους 154⁰C, προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος (Προσοχή γιατί το μείγμα θα αρχίσει να χοχλάζει βίαια), ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι το θερμόμετρο να φτάσει στους 120⁰C.


Ρίχνουμε την καραμέλα στο ταψί που προετοιμάσαμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.


Με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε κυβάκια (αν κολλάει το μαχαίρι στην καραμέλα καθώς την κόβετε, λαδώστε το) τα οποία προαιρετικά τυλίγουμε με μικρά κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού γυρίζοντας τις 2 άκρες του, και είναι έτοιμα για κέρασμα!

Σημεία Πώλησης

Σημεία Πώλησης

Κατάστημα Naturally Greek:

Λ. Δημοκρατίας 8 & Στρ. Μακρυγιάννη
151 27 Μελίσσια, Αθήνα

info [@] naturally-greek.gr

τηλ:  210 8100104 
        6974737244 
        6945267060

facebook  naturally greek instagram  pinterest  etsy

Επικοινωνία